WOONHUIS WB

NIEUWBOUW // 

INTERIEURONTWERP BEGANE GROND 

ONTWERP:

MATERIALISATIE &

ONTWERP

BEGANE GROND

STATUS: 

IN UITVOERING

JAAR & PLAATS: 

2019- HEDEN

DE PLANCK (BE)

PROJECT:

Dit is een nieuwbouwproject dat gerealiseerd wordt op de Planck (BE), gelegen aan de rand van het ‘Rode Bos’. 

 

Elke Speck interieurontwerp heeft zich gericht op het interieurontwerp; met name op de maatwerkelementen, verlichtingsplan en materialisatie van de begane grond. 

 

Beton, is een belangrijk (bouw)materiaal dat terugkomt in het ontwerp. Zo worden de wanden volledig uitgevoerd in, in het werk gestort beton. De materiaalkeuze komt voort uit enerzijds de esthetische eigenschappen en een persoonlijke voorkeur van de opdrachtgevers en anderzijds uit de constructieve eigenschappen van het materiaal. 

 

De achtergevel met glazenpuien is georiënteerd op het adembenemende het uitzicht op het bos. Dit is een van de de eye catchers van de woning. In de indeling van het ontwerp heeft dit een belangrijk uitgangspunt. De lichte entreehal is de andere eye catcher van de woning. Door middel van een lichtstraat wordt de hoge wand in zichtwerk beton benadrukt. 

 

Een goede materialen basis, zorgt straks voor de perfecte balans tussen de verschillende materialen. Een parketvloer, vergrijsd hout voor de keuken en maatwerkmeubilair, verschillende soorten en kleuren stoffering, luchtige gordijnen en gestucte wanden geven een balans aan de wanden van beton zichtwerk

 

In samenwerking met:

De architectuur van deze nieuwbouw is ontworpen door e2 architecten, te Aubel (BE). 

Aannemer Broers Kevin bouw, te Voeren (BE)