Pakketten en werkwijzen.

' Een goed doordacht plan voor het interieur is tijdens de uitvoering vaak het halve werk. Een hoop tijd, energie en geld kan bespaart worden als men van tevoren nadenkt over de indeling, verlichting, materialisatie, elektrapunten en het gebruik van een ruimte.'  

 Na een kennismakingsgesprek worden uw wensen vertaald in de vorm van een schetsontwerp. Dit bestaat uit verschillende ontwerpen en variaties. Deze worden uitgewerkt in plattegronden en in 3D visualisaties om een goed ruimtelijk beeld te krijgen.

Tijdens de verdere uitwerking van het ontwerp kan er aandacht worden besteed aan definitieve  keuzes, details en de aanpak van uitvoeringsperiode. De gehele begeleiding van ontwerp naar uitvoering en realisatie is ook een mogelijkheid. Tijdens het gehele proces zal er een intensieve communicatie zijn tussen opdrachtgever -ontwerper en uitvoerder. Waardoor het project tot in de fijnste details kan worden gerealiseerd.

Samenwerking

Elke Speck interieurontwerp werkt samen met verschillende vakmensen. Onder het motto: "Samen kunnen we meer dan alleen" en "Iedere partij heeft zijn eigen expertise". Zoals architecten, bouwkundige, adviseurs omtrent constructie, energie, isolatie, akoestiek en verlichting. Maar ook interieurbouwers en andere uitvoerders.  Samen worden architecturale en bouwkundige vraagstukken bekeken. Hierdoor kunnen projecten van ontwerp tot en met de uitvoering begeleid worden. 

Interieurontwerp pakketten.

Pakket 1: schetsontwerp basis 

 

Pakket 2:  schetsontwerp basis + verlichtingsplan

 

Pakket 3: schetsontwerp + verlichtingsplan + maatwerktekeningen

( Meest gekozen pakket )

 

Pakket 4: totaal: van ontwerp tot begeleiding naar uitvoering 

IMG_1667.JPG

Ontwerp proces in fases.

Een ontwerp wordt altijd volgens een volgorde van fases uitgewerkt. Eerst worden de hoofdlijnen bepaald; zoals welke indelingen en ruimtelijke kwaliteiten zijn er en welke mogelijkheden zijn er? Hierna wordt er meer verfijnd, bijgeschaafd, details uitwerkt en uiteindelijk vastgelegd zodat het ontwerp ook zo uitgevoerd en gerealiseerd kan worden. 

 

Fase 00        Analyse en onderzoek: bestaande toestand       

Kennismaking- bezichtigen locatie – analyse bestaande toestand (tekeningen)- inmeten – bespreken wensen opdrachtgever.

 

Fase 01         Schetsontwerpen basis

5 à 7 verschillende schetsontwerpen – uitgewerkt in 3D beelden – presentatie op locatie – referentiebeelden – materiaalvoorstel - definitief samenstellen schetsontwerp in 3D + 2D plattegrond op schaal.

   

Fase 01.5      Studie voorlopig ontwerp 

Tussenstudie naar voorlopig/definitief ontwerp -gericht op bepaalde elementen – overleg opdrachtgever – eerste opzet vastleggen maatwerkmeubilair.

 

Fase 02         Verlichtingsontwerp

Uitwerking verlichtingsplan – in 3D visualisaties (avondsituatie) – in 2D op de schaal plattegrond + renvooi – suggestie verlichtingsarmaturen – evt. offertes aanvragen.

   

Fase 03         Offerte/ Maatwerk tekeningen definitief ontwerp           

Overleg opdrachtgever wensen en plan van aanpak – werk/offerte tekeningen -  controle tekeningen door opdrachtgever – definitieve bemonstering materialen – offertes aanvragen. 

 

Fase 04         Voorbereiding/ technisch ontwerp 

Definitieve werktekeningen -evt. samenwerking met bouwkundig tekenaar/ of architect - uitwerking elektra plan – overleg uitvoerende partijen.

 

Fase 04.5      Omgevingsvergunning. (indien nodig)

Samenwerking met bouwkundig tekenaar en/of architect voor vergunningsstukken - materiaalstaat – ontwerpbeelden – verplichte dossier elementen.

 

Fase 05         Uitvoering / bouwbegeleiding

Contact met uitvoerder + bouwbegeleider over de uitvoering gehele project – controle werk - uitwerking details – bouwbezoek - uitkiezen definitieve kleuren schilderwerk.

 

Fase 06         Oplevering    

Bezichtigen locatie – evaluatie opdrachtgever - controleren werk.

Voor de mogelijkheden en de inhoud van de pakketten ga ik graag met je in gesprek. Zo komen we er samen achter hoe ik je het beste kan helpen met het realiseren van het gewenste resultaat.