STICHTING ARTIDÉ ZORG

HERBESTEMMING VAN  OUDE BASISSCHOOL NAAR ZORGINSTELLING //

INTERIEURONTWERP VOOR  DE LINKER VLEUGEL VAN DE ZORGINSTELLING ARTIDÉ PARTIJ

ONTWERP & REALISATIE:

INTERIEURONTWERP VOOR DE INDELING VAN DE MULTIFUNCTIONELE KANTINE EN ANDERE NIEUWE ZORGFUNCTIES IN DE NIEUWE VLEUGEL

STATUS: 

IN UITVOERING

JAAR & PLAATS: 

2017- HEDEN

PARTIJ

PROJECT:

Stichting Artidé is een creatieve dagbesteding voor mensen met een geestelijke of lichamelijk beperking. Deze is gevestigd in de oude basisschool van Partij. De rechtervleugel is compleet verbouwd tot een ideale zorg omgeving in 2015. 

 

Na enkele jaren van groei en de toenemen vraag voor deze vorm zorg is er vanaf 2017 een ontwerp gemaakt voor uitbreiding van Artidé in de linkervleugel. Waarin (nieuwe) functies zouden worden ondergebracht. Het programma van eisen bestond uit: een nieuwe grote kantine met keuken, een bewegingsruimte, kantoorruimte, spreekkamers, ruimte voor de fysiotherapeut, extra berging, toiletten, een badkamer en een nieuwe grotere winkelruimte. Al deze ruimtes moeten voor de rolstoelgebruiker toegankelijk zijn.  De bewegingsruimte met lift, badkamer en het MIVA toilet zijn hier specifieke voorbeelden van.  

 

Qua ontwerp een hele uitdaging, om alle functies in de linkervleugel onder te brengen. 

 

Het verbindende gedeelte tussen de rechtervleugel en linkervleugel is in de vorm van een grote glazen gevel waarin zowel de hoofdingang als winkel gevestigd is. 

 

Het interieurontwerp is gericht op een optimaal gebruik van ruimte voor het personeel, om functioneel, efficiënt en ergonomisch te kunnen werken. De materiaalkeuzes zijn gebaseerd op zowel de esthetische als de praktische kant. Zo moet het makkelijk te onderhouden zijn, maar ook tegen een stootje kunnen.  De grote open ruimte met keuken kan voor verschillende doeleinden worden ingezet, denk hierbij aan verschillende activiteiten zoals lunch, presentaties, creatieve bezigheden, spellen, etc. Door de ruimte multifunctioneel te ontwerpen is het ook toekomst gericht.