WOONHUIS JA

ONTWERP //

HERINRICHTING BEGANE GROND & AANBOUW SERRE

ONTWERP 

INTERIEURONTWERP VOOR DE BEGANE GROND EN SERRE

STATUS: 

IN UITVOERING

JAAR & PLAATS: 

2019- HEDEN

AALBEEK

PROJECT:

De wens van de bewoners was een aanbouw in de vorm van een serre. In deze nieuwe lichte ruimte willen ze kunnen zitten en relaxen. Tijdens het ontwerpen is de nadruk juist minder op de serre gelegd maar meer op de interne woonsituatie. Hierin waren enkele ‘problemen’. Zoals een te kleine keuken. In het algemeen te weinig daglicht en contact tussen de de verschillende ruimtes. Het voelde aan als 'hokjes'. 

 

In het nieuwe ontwerp wordt de muur van de keuken naar de woonkamer doorgebroken, de ramen verlaagd en de houtkachel anders gepositioneerd hierdoor ontstaat er een fijne open lichte ruimte.

 

Kleine aanpassingen aan de keuken zorgen ervoor dat de bestaande keuken gehandhaafd kan worden en er meer opbergruimte wordt voorzien. Een andere nieuwe ingreep is het toevoegen van een zitgedeelte aan de keuken, zodat dit als een eiland functioneert.

 

De nieuwe kleinere serre zal gebruikt worden als eet/relax- kamer die aansluit op de open leefruimtes, waardoor de serre een toegevoegde waarde heeft gekregen op het bestaande geheel.