WOONHUIS RL

KEUKENONTWERP // 

HERINRICHTING BEGANE GROND

ONTWERP:

MATERIALISATIE &

ONTWERP

BEGANE GROND

STATUS: 

IN UITVOERING

JAAR & PLAATS: 

2019- HEDEN

REIJMERSTOK

PROJECT:

Dit is een ontwerp waarin de opdrachtgevers een eigen ‘thuis’ wensen maken van het ouderlijkhuis. Een gegeven wat het soms moeilijk maakt om door een andere bril te kijken. 

Het ontwerp is gericht op een optimalere indeling van de begane grond waarbij er neer contact met de tuin zou ontstaan.

De nieuwe keuken met een kookeiland wordt het centrale punt van het huis. Vanuit hier is  de eetruimte en de tuin makkelijk te bereiken. Door een nieuwe raampartij en schuifpui aan de voorzijde van het huis, wordt de toegang naar de tuin een stuk toegankelijker en zal het binnen- buiten gevoel versterkt worden. Daarnaast zal de leefruimte ruimtelijke en lichter zijn. Het split level niveau in de ruimte wordt aangepast en anders ingedeeld. Zo kan de woonkamer efficiënter ingedeeld worden.