WOONHUIS SH

SCHUURWONING  // 

INTERIEURONTWERP VAN SCHUUR NAAR WOONHUIS

ONTWERP:

MATERIALISATIE &

ONTWERP

BEGANE GROND

STATUS: 

ONTWERP

JAAR & PLAATS: 

2019- HEDEN

SIMPELVELD

PROJECT:

Van schuur naar woning. Dat was de vraag van de opdrachtgevers voor dit ontwerp. 

Een nieuwe woning voor starters. Een ontwerp waarin verschillende nieuwe functies in zijn ondergebracht. Het ontwerp is gemaakt voor de gehele gelijkvloerse woning. 

 

Een wens van de opdrachtgevers was om de muur van “Kundersteen’ te behouden. Een bijzonder element dat in het ontwerp ook geheel is benadrukt en aangelicht wordt.   

 

In de huidige situatie is het een grote donkere ruimte. Daglicht is een belangrijk element in een interieur. Daarom is het van belang als interieurontwerper om ook te kijken naar de gehele ruimte en naar de elementen die de ruimte maken. Om hier een aangenamere leefruimte van te maken met een betere daglichttoetreding zijn nieuwe openingen in de gevel noodzakelijk. Het betreft een vakwerkgevel. Hierdoor is men gebonden aan deze bepalende structuur. Door nieuwe openingen even groot te maken als de vakken van de vakwerkstructuur wordt er een goede balans gevonden tussen daglicht toetreding en het behoud van het gevelaanzicht. 

 

Onderdeel van de open leefruimte zijn de keuken, eetgedeelte en de woonkamer. Om het open karakter te waarborgen is er in het midden van de ruimte een glazen koker geplaatst. De trap en de entree van de verdieping zijn hierin ondergebracht. Dit zorgt voor privacy en voorkomt koude luchtstromen.  Het afgesloten gedeelte achter de woonkamer fungeert als privé vertrekken.  Hierin zijn 2 slaapkamers, een badkamer, een toilet en een bijkeuken in onder gebracht.