WOONHUIS SK

KEUKENONTWERP // 

HERINRICHTING BEGANE GROND 

ONTWERP:

KEUKENONTWERP &

HERINRICHTING

BEGANE GROND

STATUS: 

GEREALISEERD

JAAR & PLAATS: 

2017

NOORBEEK

PROJECT:

De wens voor een nieuwe keuken zorgde voor een gehele andere indeling van de begane grond. Zo is er gekeken naar de mogelijkheden om meer licht en ruimte te creëren, maar ook om een andere keukenopstelling te realiseren. De wand tussen de keuken en woonkamer is weggehaald. Door het verlaagd plafond te verwijderen en de zolder opnieuw in te delen kwam er meer hoogte in het oude keuken gedeelte.  Het groter maken van de raamopeningen tot aan de vloer zorgde voor meer contact met de tuin en voor meer daglicht.

 

De nieuwe keuken bestaat uit een kastenwand. Hierin is een ‘verborgen’ koffiehoek, een grote koelkast en de vaatwasser op hoogte geplaatst. Alles is strak in deze wand verwerkt, waarbij de stoomoven en oven in het midden gecentreerd zijn. Het kook en spoeleiland zijn hét hart van het huis geworden. Het functioneert als een verbindende plek waar de gezinsleden, ontbijten, lunchen en hun dag doorspreken. 

 

De verlichting is compleet opnieuw ontworpen en aangepast. Dit resulteert in een sfeervolle open ruimte waar indirecte verlichting de boventoon voert. Op belangrijke werkplekken is functionele verlichting aangebracht. In dit project is de verlichting de finishing touch geweest.