top of page

Zakelijke interieurs werkwijzen.

STUDIO-2.jpg

' Een goed doordacht plan voor het interieur is tijdens de uitvoering vaak het halve werk. Een hoop tijd, energie en geld kan bespaart worden als men van tevoren nadenkt over de indeling, verlichting, materialisatie, elektrapunten en het gebruik van een ruimte.'  

Na een kennismakingsgesprek worden uw wensen vertaald in de vorm van een schetsontwerp. Dit bestaat uit verschillende ontwerpen en variaties. Deze worden uitgewerkt in plattegronden en in 3D visualisaties om een goed ruimtelijk beeld te krijgen.

Tijdens de verdere uitwerking van het ontwerp kan er aandacht worden besteed aan definitieve  keuzes, details en de aanpak van uitvoeringsperiode. De gehele begeleiding van ontwerp naar uitvoering en realisatie is ook een mogelijkheid. Tijdens het gehele proces zal er een intensieve communicatie zijn tussen opdrachtgever -ontwerper en uitvoerder. Waardoor het project tot in de fijnste details kan worden gerealiseerd.

Samenwerking

Elke Speck interieurontwerp werkt samen met verschillende vakmensen. Onder het motto: "Samen kunnen we meer dan alleen" en "Iedere partij heeft zijn eigen expertise". Zoals architecten, bouwkundige, adviseurs omtrent constructie, energie, isolatie, akoestiek en verlichting. Maar ook interieurbouwers en andere uitvoerders.  Samen worden architecturale en bouwkundige vraagstukken bekeken. Hierdoor kunnen projecten van ontwerp tot en met de uitvoering begeleid worden. 

Zakelijke interieurs: Interieurontwerp pakketten.

Pakket 1: Basis ontwerp

 

Pakket 2:  Basis ontwerp plus verlichting+ elektro 

Pakket 3:  Ontwerp compleet= Basis ontwerp + verlichtingsplan + maatwerktekeningen  

 

Pakket 4: totaal: Ontwerp compleet= Basis ontwerp + verlichtingsplan + maatwerktekeningen + uitvoering. 

( Meest gekozen pakket )

STUDIO-53.jpg
STUDIO-27.jpg

Ontwerp proces in fases.

Een ontwerp wordt altijd volgens een volgorde van fases uitgewerkt. Eerst worden de hoofdlijnen bepaald; zoals welke indelingen en ruimtelijke kwaliteiten zijn er en welke mogelijkheden zijn er? Hierna wordt er meer verfijnd, bijgeschaafd, details uitwerkt en uiteindelijk vastgelegd zodat het ontwerp ook zo uitgevoerd en gerealiseerd kan worden. 

 

Start:            Eerste kennismaking  en eerste verkenning op locatie 

 

Fase 00:       Bestaande toestand analyseren en tekenwerk van de                               huidige situatie.

 

Fase 01:       Schetsontwerpen, eerste mogelijkheden verkennen

 

Fase 02 :      Voorontwerp

 

Fase 03:      Definitief  ontwerp

Fase 04:      Omgevingsvergunning. (indien nodig).

 

Fase 05:      Verlichtingsontwerp + elektra plan.

Fase 06:      Offerte/ Maatwerk tekeningen.

 

Fase 07:      Voorbereiding/ technisch ontwerp. 

Fase 08:       Uitvoering / bouwbegeleiding. 

Voor de mogelijkheden en de inhoud van de pakketten ga ik graag met je in gesprek. Zo komen we er samen achter hoe ik je het beste kan helpen met het realiseren van het gewenste resultaat. 

 

bottom of page