top of page

What others say: 

'Hetgeen dat ons het meest verraste is
'de match' Elke wist haarfijn welke stijl bij ons past en er was genoeg ruimte voor overleg, vragen, eigen inbreng'.

Enscape_2023-08-14_15-28-30_Scene 4.jpg
Enscape_2023-08-14_15-28-30_Scene 11.jpg
Enscape_2023-08-14_15-28-30_Scene 15.jpg

Sinds 2016 wonen wij in een charmant huis uit 1910, samen met onze twee zonen en onze kat. Vanaf het moment van aankoop hebben we voortdurend plannen gemaakt en stap voor stap veranderingen aangebracht. Ons meest recente project was de aanbouw van een nieuwe keuken en het creëren van meer eenheid en sfeer in de woonkamer.

 

We kwamen bij Elke Speck terecht omdat we deze verbouwing zorgvuldig wilden aanpakken en tegelijkertijd op zoek waren naar nieuwe ideeën om ons interieur te veranderen, zodat alles een samenhangend geheel zou vormen. Via Google hebben we gezocht naar een interieurarchitecte en Elke's portfolio sprak ons direct aan. Haar stijl paste precies bij de onze. Na de eerste vrijblijvende kennismaking met Elke waren we direct overtuigd van haar expertise en creativiteit.


Het feit dat we benieuwd waren naar andere ideeën en een frisse kijk op zowel de verbouwing als de inrichting, was de voornaamste reden om met Elke als interieurarchitecte samen te werken. Eerder hadden we geen ervaring met interieurontwerpers, maar tegenwoordig is dit meer vanzelfsprekend en wilden we dat eens proberen.

Elke's eerste verschillende, realistische 3D-ontwerpen overtuigden ons. Het hielp ons om buiten de 'standaard' denkwijze te treden. 

Het ontwerpproces heeft ons absoluut geholpen om ons droominterieur te creëren, volledig naar onze eigen wensen en smaak. We zijn erg blij met het resultaat, en zonder Elke zouden we deze keuze niet hebben gemaakt.

 

Het meest verrassende aspect van de samenwerking was de perfecte 'match' die Elke wist te creëren. Ze begreep feilloos welke stijl bij ons paste en bood voldoende ruimte voor overleg, vragen en onze eigen inbreng.

 

We zouden Elke zeker aanraden vanwege het prettige contact, de ongedwongen sfeer en natuurlijk de prachtige ontwerpen die ze maakt. Onze ervaring met Elke verdient een tien op alle fronten!

Mark & Cindy Smeets,Maastricht

Pakket 3: BESPOKE

ontwerp - verlichting - maatwerk

'De diverse ideeën en grove uitwerkingen gaven ons een creatieve blik op de indeling en inzicht in de keuzes die we hadden'. 

In oktober 2022 kochten we een boerderij die stamt uit 1947 op een unieke locatie met magnefiek uitzicht over het zuid-limburgse heuvelland. Dit was voor ons de perfecte plek om samen met onze twee zoontjes terug te komen naar het mergelland.

 

Natuurlijk willen we dat uitzicht ook maximaal betrekken bij onze woning, hiervoor hebben we Elke als binnenhuis architect ingeschakeld. Na een leuke eerste kennismaking en haar praktische aanpak hebben we ervoor gekozen om samen verder te gaan in dit project. Elke luistert goed naar onze wensen en heeft de stijl van ons vorige huis in Utrecht goed verwerkt in de plannen voor ons nieuwe huis in Limburg. 

Tijdens het ontwerpproces waren er snelle iteraties. De diverse ideeën en grove uitwerkingen gaven ons een creatieve blik op de indeling en inzicht in de keuzes die we hadden. Elke heeft ons vervolgens stap-voor-stap mee genomen in steeds meer gedetailleerdere ontwerpen. Dit zorgde ervoor dat de hoeveelheid keuzes elke keer behapbaar waren. De uitwerking van het lichtplan en de praktische tips hierbij hebben ons het meest verrast. 

 

Wij zouden Elke aanraden omdat ze goed kijkt naar de wensen van haar klanten. Deze afstemming kan Elke als geen ander.

 

De plannen zijn inmiddels in uitvoering. Hopelijk kunnen we over een aantal maanden met ons gezin intrekken in onze nieuwe ontworpen stek.

Anouk en Bart, St. Geertruid

Pakket 2: SPOT ON : ontwerp - verlichting

 

IMG_2624.jpg
Enscape_2023-04-17_20-16-25_Scene 4.jpg

'Zij liet ons verder denken dan de standaard.'

www.guyhouben.com_elkespeck_fullres-14.jpg
www.guyhouben.com_elkespeck_fullres-10.jpg

Wij hebben Elke Speck interieurontwerpstudio gevraagd een ontwerp te maken voor onze keuken, in aansluiting met de rest van de beneden verdieping. Elke is eerst komen kijken en stelde vragen over hetgeen wij graag met de ruimte willen wat betreft gebruik. Bijvoorbeeld of wij veel aan tafel zitten, of juist op de bank. Of wij graag (samen) koken. Dat was de basis voor een mooi ontwerp waarin wij ons ook helemaal thuis kunnen voelen.

Elke heeft enkele ontwerpen gemaakt voor de beneden verdieping, variërend van kleine aanpassingen tot een rigoureuze verbouwing. De presentatie van de ontwerpen, samen met een kleurenpalet en voorbeelden van materialen was professioneel en toch niet dwingend of ongemakkelijk. De ontwerpen is zij aan blijven passen en kwam weer tot een heel nieuw ontwerp, waar wij ons helemaal in konden vinden. Wij hebben vervolgens zelf een interieurbouwer de opdracht verleend voor het realiseren van

de keuken​.

Elke bleef wel waar gevraagd advies geven en heeft overlegd met de interieurbouwer om details verder uit te werken waarbij zij veel aandacht blijft geven aan de details.

 

Voor realisatie van haar lichtontwerp heeft zij ook de contacten gelegd met lichtleveranciers, waardoor wij helemaal ontlast waren of wij wel de juiste verlichting zouden kopen. Hetgeen geresulteerd heeft in een prachtige keuken, lichtontwerp

en kleuradvies.

Elke heeft ons geholpen met een mooi ontwerp voor de keuken, als echt pronkstuk in onze woning. De verlichting en kleuradvies maken het helemaal af.

Simone en Matthijs, Cadier en Keer

Pakket 4: BEYOND

ontwerp - verlichting - maatwerk- uitvoeringsbegeleiding.

'Jij als interieurontwerper hebt veel beter zicht op wat wel en niet mogelijk is'.

We kwamen bij Elke terecht omdat ons huis aan vernieuwing toe was en we dit goed wilden aanpakken. We zochten hulp in het ontwerp van de badkamer en keuken/ de begane grond. Omdat wij daar zelf niet zo heel creatief in zijn en de tijd er niet voor hebben om vanalles uit te denken. Daarnaast merkten we dat we zelf in hetzelfde stramien bleven denken. Jij als interieurontwerper hebt veel beter zicht op het geheel en wat wel of niet mogelijk is. 

​Het resultaat is dat we uiteindelijk de ruimte zo hebben ingedeeld waardoor het toch ruimtelijk is gebleven maar ook praktisch. De open haard wilden we al heel lang en deze is ook echt op een mooie plek gekomen zonder dat de ruimte kleiner oogt. De hulp van Elke heeft ervoor ge-zorgd dat we de andere blik kregen die je zelf als bewoner niet hebt en de mogelijkheden geheel onderzochten.  Ook de kleuren-combinaties hadden we zelf niet zo durven maken.

Wij zouden jou aan iedereen aanraden, met name diegene die gaan verbouwen en zelf zoekende zijn en niet precies weten wat wel en niet kan.  Daarnaast is het de "andere creatieve blik" die het totaalplaatje voor ogen houdt waardoor het geheel in totaliteit past.

Jenny & Roland , Eijsden

Pakket 3 BESPOKE

ontwerp - verlichting -maatwerk

www.guyhouben.com_elkespeck_fullres-67.jpg
www.guyhouben.com_elkespeck_fullres-55.jpg

‘De resultaten zijn nu al zichtbaar, ondanks dat de verbouwing nog in volle gang is. ‘

2315_bewerkt LR-33.jpg
2315_bewerkt LR-37.jpg

Wij, Ennio en Nina waren wij op zoek naar advies voor de leefindeling van de begane grond en een passend lichtplan voor onze nieuwe split level bungalow in Melick, waar wij met onze dochters hopen te wonen vanaf mei '24.

 

Via Instagram kwamen wij met jou in contact, en de foto’s die we daar zagen, gaven ons direct het gevoel dat jij de juiste persoon was om ons te helpen. De doorslaggevende factor was jouw snelle reactie en de vele creatieve ideeën die je meteen met ons deelde. Hierdoor konden we snel tot een definitief ontwerp komen, wat voor ons van groot belang was gezien de naderende verbouwing.

 

Het ontwerpproces met jou heeft ons geholpen om ons droominterieur te creëren, geheel naar onze eigen wensen en smaak. Jouw snelle actie en bereikbaarheid maakten het gemakkelijk om vragen te stellen en openstaande punten te bespreken. We waren aangenaam verrast door de verrassende ideeën die je aandroeg, zoals het weghalen van een muurtje voor een ruimtelijke indeling en het gecombineerde garderobe en tv-meubel. 

 

Wat ons het meest heeft verrast, is dat je niet alleen met ons meedacht over het interieur, maar ook oog had voor de buitenkant van het huis en het lichtplan. De resultaten zijn nu al zichtbaar, ondanks dat de verbouwing nog in volle gang is. De leefindeling en het lichtplan zien er niet alleen op papier goed uit, maar krijgen ook langzaam vorm in ons huis.

 

Wij zouden jouw diensten van harte aanbevelen aan iedereen die plannen heeft om iets in huis te doen. De fijne, persoonlijke samenwerking en het feit dat je op zo’n korte termijn tijd voor ons kon vrijmaken, hebben onze ervaring alleen maar positiever gemaakt. Wij zijn uiterst blij en tevreden met het eindresultaat en kijken uit naar de verdere realisatie van ons droominterieur.

 

 

Ennio en Nina, Melick

Pakket 5: Costum

Ontwerp- verlichting

bottom of page